Koronaviruksen vaikutukset

Kuluneen kevään ja kesän Koronavirusepidemian laannuttua on yksityistilaisuuksia alettu järjestämään vauhdilla. Rakuunamäen Juhatilan ison salin ansiosta on juhlien aikana mahdollista pitää turvaväliä kanssajuhlioihin. Suosittelemme noudattamaan THL:n ohjeistuksia turvaetäisyydestä ja hygieniasta. 

Perinteitä kunnioittava remontti

Rakennus on alunperin valmistunut vuonna 1894 ruokalakäyttöön. Rakennus on nykyään suojeltu, jonka vuoksi korjausrakentaminen alkoi huolellisella perehtymisellä rakennuksen historiaan. 

Toimimme rakennusarkkitehti Raine Valtosen kanssa heti alusta lähtien tiiviissä yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin arkkitehdin sekä Museoviraston kanssa. Rakennusta on aikaisemmin lähivuosina kunnostettu ulkoa mm. uusimalla vesikatto, korjaamalla ulkolaudoitus ja ikkunat tarvittavilta osin. 

 

Sisäpuolelta rakennus kaipasi päivitystä. Välikatolle lisättiin lämpöeristettä energiatehokkuuden parantamiseksi. Sähköt ja mm. valaistus uusittiin täysin ja talotekniikkaa päivitettiin. Pääsalin yhteyteen lisättiin WC-tiloja ja varauloskäynti asiakaspaikkojen määrän edellyttävällä tavalla. Pääsalin, Johtokunnan kokoushuoneen ja Musiikkihuoneen pinnat uusittiin vastaamaan tarkasti alkuperäistä, vanhojen maalikerrosten alta löydetyillä alkuperäisväreillä.